Da Nidar dro til Kroatia

Regionsjef Nidar - Med en reiseleder kunne jeg være sammen med mine selgere hundre prosent av tiden. Jeg er blitt mye bedre kjent med dem og dem med meg. Linda Schutz Schnelle, regionsjef Nidar

Høsten 2008 fikk i alt 50 Nidar-selgere delta på firmatur. De tre regionene ble alle sendt til utlandet. Arrangementet var det Nye Høyder som sto for.

Nidars region Sør/Vest dro til Kroatia. Et spennende reisemål for gruppen, da ingen hadde vært i regionen tidligere. Den fire dager lange turen inneholdt en faglig del i tillegg til opplevelser for deltagerne med blant annet tur til Montenegro og en dag i gamlebyen i Dubrovnik. Hensikten var også at de skulle bli bedre kjent med hverandre. 

Regionsjef Linda Schutz Schnelle (bildet) forteller i ettertid at det var en innholdsrik tur som ble meget godt mottatt. Deltakerne opplever at de har fått mye ut av de fire dagene de hadde til rådighet.

– Når det gjelder det sosiale, holdt gruppen seg samlet før, under og etter selve arrangementene. Dette er sjelden vi klarer å få til, fortsetter Linda.

Nye Høyder har alltid med en eller flere reiseledere på turene de arrangerer. Gir det deg som kunde noen merverdi å reise med en reiseleder fra Nye Høyder?

– Med en reiseleder kunne jeg være sammen med mine selgere hundre prosent av tiden. Jeg er blitt mye bedre kjent med dem og dem med meg. Jeg har vært én av dem og har kunnet slappe av og observere.

Hva med alt det praktiske i forkant, underveis og i etterkant?

– Det har jeg sluppet. For en leder kan dette punktet være avgjørende for om det blir et vellykket samarbeid med reiseleder eller ikke. Er du en leder som ”må” ha kontroll og liker best å ha denne rollen selv, kan jeg se at dette med reiseleder ikke hadde blitt en slik suksess som det ble hos oss. Jeg la denne ”ansvarlige” rollen helt fra meg hjemme og la opp til at reiseleder tok denne rollen. Dermed fikk også jeg ”ladet batteriene”.

Hvordan opplevde du Nye Høyders eventansvarlig og reiseleder, Bjørn Skjæran, på turen? 

– Jeg har hatt en fantastisk reiseleder sammen med meg på tur. Bjørn er en flott person å jobbe sammen med. Han har meget gode samarbeidsevner og er flink til å skape menneskelige relasjoner/nettverk. Ikke minst er han profesjonell på å tilpasse seg en gruppe og lederen i gruppen. Å ha en løsningsorientert reiseleder er også viktig. Dette skaper en trygghet som er svært viktig for at en tur skal bli bra for alle parter.

I programmet ble det lagt opp til noe frihet, slik at man selv kunne velge hva man ville gjøre én av dagene. Hva synes du om det?

– Valgfrihet i seg selv blir meget positivt oppfattet på grunn av at dette åpner mange flere muligheter for deltakerne. En av dagene sto valget mellom busstur til Montenegro eller å bli igjen og utforske Cavtat. Vi oppnådde dermed to fornøyde grupper også denne dagen. Samtidig som Nidars region Sør / Vest var i Kroatia, arrangerte også Nye Høyder tur med Nidars region Nord til Skottland. Uken før hadde Nye Høyder tur med Nidars tredje region, region Øst til Italia og Toscana.

Under alle turer i Nye Høyder regi, fyller deltakerne ut et evalueringsskjema. Det gir Nye Høyder nyttige tilbakemeldinger, som brukes aktivt i planlegging av neste firmatur.


undefinedNidar er den største leverandøren av godterier i det norske markedet, med en omsetning på 1218,7 mill. kroner og 518 ansatte. Selskapet ble etablert i 1912 og er i dag et heleid datterselskap i Orla. I 2010 hadde selskapet et årsresultat på 193.9 millioner kroner.
Prosjektleder fra Nye Høyder: Bjørn Skjæran